Economia 14/06/2012

Amancio Ortega ja és el més ric d'Europa

El creador d'Inditex supera el fundador d'Ikea en la classificació elaborada per 'Bloomberg'

Vicenç Moliné
1 min
Una botiga Zara a Barcelona. / ALBERT GEA / REUTERS

BarcelonaLes accions d'Inditex no paren de pujar tot i la crisi i la fortuna del fundador de l'empresa, Amancio Ortega, se n'ha vist beneficiada. Tant, que la llista de milionaris elaborada per 'Bloomberg' ja situa Ortega per damunt d'Ingvar Kamprad, el fundador d'Ikea, i el converteix en la persona més rica d'Europa. Al fundador de Zara ja només li queden al davant els nord-americans Warren Buffet (45.000 milions), Bill Gates (59.700 milions) i el mexicà Carlos Slim, l'home més ric del món, amb una fortuna estimada de 65.400 milions de dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

'Bloomberg', que al contrari de 'Forbes' actualitza la seva llista cada dia, ha calculat la fortuna d'Amancio Ortega en 39.400 milions de dòlars, gairebé 2.000 milions de dòlars més que Kampard, que acumula 37.900 milions. També situa Ortega per sobre de Bernard Arnault, propietari de l'imperi de marques de luxe Louis Vuitton Möet Hennessy, a qui atribueix una fortuna de 22.700 milions de dòlars.

El president del Santander, Emilio Botín, també es va moure en la classificació, en aquest cas de la revista 'Forbes', que va reduir en 200 milions de dòlars la fortuna que li atribueix, situant-la per sota dels 900 milions, i el va fer caure de la llista de persones amb més de 1.000 milions de dòlars, l'elit dels milionaris mundials.

La revista 'Forbes', que publica la classificació de milionaris més famosa tot i que no l'actualitza tan sovint com 'Bloomberg', encara considera Amancio Ortega com el segon home més ric d'Europa, curiosament per darrere de Bernard Arnault, a qui 'Forbes' atribueix una fortuna de més de 41.000 milions. Amancio Ortega té, segons 'Forbes', 37.500 milions de dòlars.

stats