Economia 07/08/2012

L'empresari gallec Amancio Ortega es converteix en el tercer home més ric del món

Passa per davant del nord-americà Warren Buffet i escurça distàncies amb el mexicà Carlos Slim, la principal fortuna mundial

Efe
1 min
Amancio Ortega, fundador de Zara

MadridL'empresari gallec Amancio Ortega, propietari de la cadena de botigues Zara, s'ha convertit en el tercer home més ric del món, amb una fortuna de 46.600 milions de dòlars (38.000 milions d'euros), segons l'índex diari de Bloomberg.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ortega, de 76 anys, ha augmentat la seva fortuna aquest any un 32% (11.400 milions de dòlars), tot i la crisi a Espanya.

L'empresari gallec ha superat el president de la firma nord-americana d'inversions Berkshire Hatthaway, Warren Buffet, amb una fortuna de 45.700 milions de dòlars (37.150 milions d'euros), segons l'índex de Bloomberg.

L'agència nord-americana especialitzada en informació econòmica, que mesura les grans fortunes del món, destaca l'ascens imparable d'Ortega, especialment per la seva exitosa trajectòria a la Xina i a altres mercats emergents.

La fortuna d'Ortega escurça distàncies amb la del magnat mexicà de les telecomunicacions Carlos Slim, l'home més ric del món. La diferència se situa en 27.600 milions de dòlars (22.500 milions d'euros). Darrere de Slim, el nord-americà Bill Gates, cofundador de Microsoft, amb una fortuna de 63.000 milions de dòlars (51.100 milions d'euros).

El fundador d'Inditex, matriu de Zara, que compta amb més de 3.000 botigues de moda a tot el món, es va convertir el 13 de juny passat en l'home més ric d'Europa després de superar el suec Ingvar Kamprad, propietari d'Ikea, la cadena de mobles i complements per a la llar més gran del món.

stats