PRESSUPOSTOS 2012
Economia 21/12/2011

El cost dels interessos hipoteca tot l'increment dels ingressos de la Generalitat

El conseller d'Economia Andreu Mas-Colell, preveu gastar 5,5 milions diaris en pagar interessos el 2012 o, el que és el mateix, 262 euros per català

Roger Tugas
1 min
EL FRUIT DE L'INCOMPLIMENT  Mas-Colell va comparèixer ahir per explicar les mesures  del Govern per les tensions  de tresoreria causades pels impagaments de l'Estatut.

BarcelonaEls esforços del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per incrementar ingressos a través de noves taxes i pujar impostos se'n van directament a eixugar l'increment dels costos dels interessos del deute. El Govern preveu gastar el 2012 gairebé 2.000 milions en aquest concepte o, el que és el mateix, 5,5 milions diaris o 262,3 euros per català. De fet, la partida destinada a pagar interessos és la tercera del pressupost, només superada per les de Salut i Ensenyament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Igualment, però, Mas-Colell ho té més senzill en la mesura que el model de finançament pactat pel seu predecessor, Antoni Castells, està donant més rendiments dels previstos. El tripartit preveia rebre amb ell 16.904 milions el 2012, però amb les novetats incorporades, el conseller ha pressupostat per l'any vinent 19.333 milions, una xifra notablement superior.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats