Economia 13/09/2012

Angela Merkel veu reforçada la seva política europea

I.l.
2 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, intervé davant del Bundestag 
 I valora la decisió del Constitucional.

BERLÍNEs va notar que ahir no era un dia qualsevol en el debat pressupostari al Bundestag (cambra baixa del Parlament alemany). El dia que el Constitucional alemany havia de notificar des de Karlsruhe si avalava les mesures de rescat de l'eurozona, tot l'executiu de la cancellera Angela Merkel va ocupar els seus escons, cosa que no passa tan sovint. Cap ministre es va deixar que el secretari estatal de torn el substituís.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La llum verda del Constitucional va donar ales a Merkel. Enèrgica, de bon humor, a la cancellera fins i tot se li va escapar alguna expressió col·loquial per defensar la seva política: "Hem treballat súper bé". Segons la líder alemanya, la sentència del Tribunal de Karlsruhe fa palesa la legitimitat de les decisions que ha pres per rescatar l'eurozona. "El reforçament dels drets del Parlament alemany dóna seguretat a tothom, a aquesta casa i als contribuents. Així que també és un bon dia per a la democràcia parlamentària", va indicar, mentre emfatitzava que "Alemanya envia un cop més un fort senyal a Europa".

Avalada per la constitucionalitat de la seva política, la cancellera alemanya també va defensar que les reformes espanyoles que ha consignat per a Espanya donen fruits. "La producció industrial espanyola creix. Hem de desitjar tot l'èxit als espanyols", va apuntar, mentre deixava anar que defensava la introducció d'un impost en les transaccions financeres, però que entenia que això no era cap prioritat per als països que encara havien de redreçar la seva banca. També va donar la benvinguda a la proposta de la UE d'una supervisió bancària per part del BCE, a qui va lloar, tot i avisar que no havia de situar-se per sobre de tots els bancs.

stats