GOVERN
Economia 27/12/2010

Mas ha sondejat també l'exministra Anna Birulés per a la nova conselleria d'Empresa i Ocupació

Birulés havia estat ministra de Ciència i Tecnologia amb José María Aznar

Efe
1 min

BarcelonaEl nou president de la Generalitat, Artur Mas, ha temptejat Anna Birulés, exministra de Ciència i Tecnologia amb el govern de José María Aznar, per ocupar la conselleria d'Empresa i Ocupació del futur Govern de CiU, han explicat a Efe fonts coneixedores dels contactes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas buscava una persona de perfil independent i amb àmplia experiència professional i, segons les fonts consultades, Birulés encaixaria en els seus plans, però falta que ella hi doni el vistiplau.

Birulés, una gironina amb estudis en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona que va ampliar posteriorment els seus estudis a la Universitat de Berkeley dels Estats Units, va ser ministra independent amb Aznar entre 2000 i 2002, càrrec en el qual va succeir a un altre ministre català vinculat al PP, Josep Piqué.

La seva trajectòria professional s'ha desenvolupat en l'àmbit de l'empresa privada, amb càrrecs de responsabilitat a Retevisión, Banc de Sabadell i Renta Corporación, a més de la universitat i el sector públic.

De fet, Birulés, que no va arribar a militar en el PP, va entrar a treballar el 1986 en el departament d'Indústria de la Generalitat, en època de Govern de Jordi Pujol.

La incorporació de Birulés a l'equip de Mas completaria el perfil del seu Govern, d'acord amb l'esperit transversal del seu projecte de Casa Gran del Catalanisme, amb equilibris i contrapesos diversos, des de sobiranistes com Felip Puig a Interior, fins al socialista Ferran Mascarell a Cultura.

stats