Publicitat
Publicitat

Anticorrupció investiga l'exdirectora general de la CAM

María Dolores Amorós s'havia fixat una pensió vitalícia de més de 360.000 euros

La Fiscalia Anticorrupció investiga la gestió de l'exdirectora general de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) María Dolores Amorós davant la possibilitat que hi hagués incorregut en un delicte penal. Segons han informat fonts jurídiques, la investigació es va obrir la setmana passada després de conèixer alguns detalls sobre les remuneracions que percebia la màxima executiva de la caixa alacantina, que va ser intervinguda pel Banc d'Espanya el passat mes de juliol.

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat als actuals interventors del Banc d'Espanya informació sobre les causes que van motivar el cessament i acomiadament d'Amorós, per si fossin constitutives de delicte penal. Amorós va sotmetre's a un acomiadament disciplinari el passat 28 de setembre després de conèixer alguns detalls de la seva gestió al capdavant de la caixa, per la qual obtenia una retribució anual de 593.040 euros anuals.

Els administradors consideren que és "reprovable" la gestió d'Amorós, a la qual acusen de buscar el benefici propi, falsejar els comptes i realitzar una gestió deficient mentre va ocupar el càrrec de directora general. L'acusen, a més, de pactar amb l'expresident de la caixa Modesto Crespo una pensió vitalícia de 369.497 euros per exercici, amb una revaloració del 2% anual des de la seva jubilació.

Per calcular aquesta quantitat es va usar com a base el seu sou de directora general, abans que aquest càrrec fos ratificat per l'Assemblea de la caixa, i no la retribució fixa dels tres anys anteriors com havia acordat el consell d'administració de l'entitat.

En declaracions a EFE, Amorós va negar la setmana passada haver comès cap irregularitat, i "molt menys de forma il.legal", durant els seus anys a la caixa alacantina, i alhora ha destacat que la seva actuació va ser sempre "lleial, recta, transparent i ajustada a dret ".

Més continguts de