Antifrau investiga Rodrigo Rato per possible blanqueig de capitals

El Partit Popular defensa que "en aquest país s'investiga a tothom, sense distinció"

Rodrigo Rato és un dels 705 contribuents que l'oficina antifrau (Sepblac) investiga per possible blanqueig de capitals després d'acollir-se a l'amnistia fiscal impulsada pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro l'any 2012. Segons publica aquest dimarts Vozpópuli, l'exvicepresident del govern de José María Aznar i de Bankia també estaria vinculat amb la possessió de societats en paradisos fiscals des de finals del 2013.

Segons aquest mitjà, justament després d'abandonar Bankia, Rodrigo Rato va acollir-se a l'amnistia fiscal. A més, el també exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI) tindria el 75% d'una societat vinculada amb Gibraltar i les Illes Verges, tots dos paraisos fiscals.

"En aquest país s'investiga a tothom"

Davant aquest possible cas de blanqueig, el portaveu del Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat que "en aquest país s'investiga a tothom, sigui qui sigui i sense distinció. Hernando ha admès desconèixer la situació específica de Rato. 

D'altra banda, el PSOE considera "un autèntic escàndol que un exvicepresident del Govern se sumés a l'amnistia fiscal" i ha demanat que se l'investigui com a qualsevol altre ciutadà. 

Per la seva banda, la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, ha exigit que la Fiscalia investigui si Rato va blanquejar o no capitals i ha insistit en la necessitat que el govern espanyol publiqui els noms de tots aquells que es van acollir a l'amnistia fiscal de Montoro. A més, Díez ha assegurat que "l'amnistia fiscal de Montoro tenia com a objectiu blanquejar els amics del Govern i els seus negocis". 

Rodrigo Rato ja està imputat pel cas de les targetes 'black' de Caja Madrid.  Segons les dades que Bankia va entregar al jutge, Rato va arribar a gastar 2.162 euros en cinc nits, entre el 23 i el 27 de febrer de 2011, amb la seva targeta opaca.