Economia 18/12/2012

Antoni Abad (Cecot): "Ni un gram més de pressió fiscal"

La patronal s'oposa a què es recuperi l'impost de successions en la nova legislatura. Considera "absolutament inacceptable" que s'apugin els impostos

Xavier Alegret
1 min
El president de la patronal CECOT, Antoni Abad, i el president de la Generalitat, Artur Mas / ACN

TerrassaUnanimitat de l'empresariat català en contra de nous impostos i taxes. La patronal vallesana Cecot s'ha sumat aquest dimarts als clams de la Cambra de Comerç de Barcelona i de Foment del Treball: "Ni un gram més de pressió fiscal", ha demanat Antoni Abad, president de la Cecot. La patronal no vol nous impostots ni la recuperació d'altres de vells, com successions, que el proper govern repescarà, i a l'alça.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ens fem trampes al solitari", ha dit Abad sobre recuperar successions, perquè creu que és contrari a la manera de ser dels catalans. "Els pares estalvien i deixen per als fills", ha explicat, i posar un impost a l'herència no potencia aquesta cultura estalviadora. A més, alerta que afectarà a moltes famílies.

La patronal de Terrassa considera "absolutament inacceptable" que s'apugi la pressió fiscal, com es planteja en les converses entre CiU i ERC per al proper govern. "Per motius de rendes disponibles, no convé ni als ciutadans ni a les empreses", ha explicat Abad, ja que si redueix el poder adquisitiu de les persones, afectarà negativament al consum i, per tant, a les empreses.

En lloc de més impostos i "retallades linials", Abad ha demanat a les administracions que avancin cap a la transparència, la modernització i la gestió eficient. També s'ha mostrat "decebut" per les polítiques econòmiques a l'Estat espanyol i ha reclamat més ajudes a les empreses, sobretot per a la internacionalitazió. "És que no ens ajuden ni en metàl·lic ni en espèces", ha afegit.

stats