DEUTE PÚBLIC
Economia 18/06/2012

Les ajudes a les autonomies per col·locar deute aniran condicionades a la disciplina fiscal

Antonio Beteta ha avançat que els instruments arribaran al juliol i les comunitats no podran "estar entrant i sortint" d'aquest mecanisme

Efe
1 min
El secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta

BilbaoEl secretari d'estat per a les Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha avançat aquest dilluns a Bilbao que Espanya presentarà els mecanismes per ajudar a col·locar el deute autonòmic en el Consell de Política Fiscal i Financera que es realitzarà a principis de juliol, un instrument que ha evitat definir com els hispanobons que reclama el govern. La mesura, a més, no serà "gratis", sinó que anirà "fortament" condicionada a l'estricte compliment de les eines de disciplina fiscal establertes per l'executiu de l'Estat. Segons Beteta, l'instrument ja està "estudiat i tancat" i estarà disponible "abans d'un mes", i una de les mesures que incorpora anirà destinada a donar suport a la col·locació de deute públic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No n'ha concretat gaires detalls, però el secretari d'estat sí que ha avançat que "només es podrà entrar en el mecanisme un cop a l'any"; és a dir, que "no es podrà estar entrant-hi i sortint-ne", per la qual cosa totes les emissions de deute fetes a càrrec s'haurien de fer a través seu un cop s'hagués demanat per primer cop. Això permetrà donar liquiditat a "un preu raonable" en un mercat financer "tancat" com l'actual, però anirà lligat al fet que els governs autonòmics hagin de "demostrar el seu nivell de compliment de l'objectiu de l'endeutament previst".

stats