Apple negocia comprar McLaren per fer cotxes elèctrics i autònoms

Apple inverteix en el seu projecte més ambiciós, un cotxe elèctric amb conducció autònoma

Apple podria adquirir McLaren Technology Group per revolucionar la indústria de l’automòbil, segons ha avançat el 'Financial Times'. La companyia californiana fa dos anys que aposta per la creació d’un cotxe elèctric que condueixi sol i McLaren es podria convertir en el seu principal aliat. Tot i que cap de les dues empreses han volgut confirmar el rumor, fonts properes a totes dues asseguren que les negociacions van començar fa diversos mesos.

L’automòbil avança imparable cap a la conducció autònoma

Experts en el sector automobilístic valoren McLaren entre els 1.000 milions i els 1.500 milions de lliures  (més de 1.300 milions d'euros al canvi actual). Si l’adquisició es duu a terme podria convertir-se en la més gran d’Apple després de comprar Beats Electronics per 3.000 de dòlars.

L’experiència de McLaren amb els motors i els serveis informàtics integrats dins els cotxes podrien accelerar el projecte d’Apple. A més, l’aliança ajudaria a llançar al mercat un cotxe amb moltes més prestacions, com per exemple els nous xassís de fibra de carboni i alumini.

Els propietaris de McLaren Technology controlen el 80% de McLaren Automotive. L’empresa produeix cada any uns 1.700 vehicles i genera ingressos per valor de 460 milions de lliures. El productor de cotxes esportius es va comprometre a invertir un bilió de lliures en recerca i desenvolupament durant els propers sis anys.

Aquesta és la segona vegada que s’anuncia la imminent adquisició d’una empresa automobilística per part d’Apple. L’any passat els accionistes creien que Tim Cook anava darrere de Tesla.