Economia 15/08/2016

Apple no repatriarà beneficis als Estats Units si no hi ha una rebaixa d'impostos

El conseller delegat confia que hi haurà una reforma fiscal després de les eleccions a la Casa Blanca

Agències
2 min
El director d’Apple: “Estic orgullós de ser gai”

Nova YorkApple no es planteja repatriar els milers de milions de dòlars de guanys que té fora dels Estats Units fins que no es faci una reforma fiscal que permeti aplicar una "taxa justa" als beneficis generats a l'estranger, segons ha dit el conseller delegat de la multinacional de la poma, Tim Cook.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cook, en una entrevista a 'The Washington Post', ha dit que confia que aquesta reforma fiscal per rebaixar els impostos als guanys generats a l'estranger es faci l'any que ve, després de les eleccions presidencials.

"La legislació fiscal actual diu que podem mantenir [els diners] a Irlanda o portar-los de tornada, però llavors s'ha de pagar un 35% d'impost federal més una mitjana ponderada als diferents estats on operem del voltant del 5%, cosa que suma un 40%", ha dit Cook. Per això, ha indicat, Apple "no els repatriarà fins que hi hagi una taxa justa".

Respecte a les acusacions que la companyia podria haver comès algun frau, Cook assegura que no repatriar els guanys és legal d'acord amb la llei fiscal actual. "No es tracta que com més paguis més patriota ets", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha indicat que Apple estaria disposada a pagar més perquè ara "no paga res" pels diners que té fora dels Estats Units, però manté que, "com moltes altres companyies", està esperant el moment adequat per a la repatriació.

Segons Cook, la companyia genera diners fora dels Estats Units perquè dos terços del seu negoci són internacionals. "No busquem un paradís fiscal", ha reblat. El conseller delegat d'Apple s'ha mostrat confiat que hi haurà una reforma de l'impost de societats sigui quin sigui el partit que arribi a la Casa Blanca.

Respecte al litigi de la companyia amb la Unió Europea, Cook assegura que no rep un tracte de favor per part d'Irlanda perquè els beneficis fiscals d'aquest país són a l'abast de tothom i no només se n'aprofita Apple. "És la seva llei", assegura, i emmarca el litigi en un teva o meva entre els diversos estats de la UE sobre on hauria de pagar els impostos Apple.

stats