AUTOMOCIÓ
Economia 15/03/2011

Aprovada l'esmena que anul·la la reforma sobre distribució d'automòbils

La justificació de l'esmena és millorar la transparència en les relacions empresarials en el sector de l'automoció, fomentar la competitivitat, eradicar l'aparició de conductes deslleials en la contractació, i contribuir en la millora del sistema productiu i la creació d'ocupació

Efe
1 min

MadridLa Comissió d'Economia i Hisenda del Senat ha aprovat avui una esmena conjunta dels grups PSOE-PP-CiU que anul·la la reforma de la distribució d'automòbils mitjançant una altra esmena a la Llei d'Economia Sostenible aprovada el passat 15 de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta nova esmena, la reforma queda sense efecte i pendent de l'aprovació d'una llei de contractes de distribució comercial.

Abans de l'aprovació i posada en vigor de dita llei, l'Executiu presentarà, a les principals associacions del sector de l'automoció, un codi de bones pràctiques, en el que es contempla la constitució d'un comitè de seguiment i resolució de conflictes.

L'esmena aprovada avui per unanimitat s'inclou en el projecte de llei que modifica la normativa sobre sistemes de pagament i de liquidació de valors i en el decret-llei de reformes urgents per a l'impuls a la productivitat i per a la millora de la contractació pública.

La justificació de l'esmena, segons els senadors, és millorar la transparència en les relacions empresarials en aquest sector, fomentar la competitivitat, eradicar l'aparició de conductes deslleials en la contractació, i contribuir en la millora del sistema productiu i la creació d'ocupació.

L'aprovació, el 15 de febrer, de la Llei d'Economia Sostenible va recollir una esmena promoguda pel PNV i pel BNG i secundada pel PP, CiU, UpyD, Nafarroa Bai i ERC, que modificava el marc regulador de les relacions entre concessionaris i marques automobilístiques.

L'esmena va generar una forta controvèrsia entre les dues partes per les fortes indemnitzacions imposades i per la devolució d'automòbils en estoc a les marques, i va suscitar un procés negociador promogut pel Ministeri d'Indústria que va desembarcar en un acord que avui s'ha materialitzat en el Senat.

stats