ATUR
Economia 28/11/2010

Cada cop més espanyols fugen a l'Argentina per esquivar la crisi

En els últims dos anys 33.500 espanyols han arribat al país per buscar feina o estudiar

Redacció
1 min

BarcelonaLa crisi econòmica a Espanya ha castigat especialment els joves, condemnant-los a elevades taxes d'atur que arriben a duplicar la mitjana de la resta de treballadors. Molts han optat per marxar a l'estranger a provar sort, i entre les destinacions triades, destaca el pes creixent de l'Argentina, que ha vist arribar en els últims dos anys a 33.543 espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta xifra equival a una arribada de 1.200 joves cada mes des que va esclatar la crisi. La majoria dels qui han triat aquest èxode son joves d'entre 25 i 35 anys qualificats i a la recerca de feina o de perfeccionar la seva formació.

El diari argentí Clarín recull aquestes dades de la consultora Adecco, que situa els espanyols com el tercer grup migratori no llatí, per sota dels xinesos i els nord-americans.

Entre els qui han arribat a l'Argentina procedents d'Espanya també hi ha ciutadans amb doble nacionalitat, que van marxar del país sudamericà al 2001 fugint d'una altra gran crisi i ara han decidit tornar.

El fet que a l'Argentina hi visqui la major comunitat d'espanyols a l'estranger també juga un paper important per a que molts dels qui ara abandonen la Península Ibèrica tinguin el tinguin entre les seves prioritats.

stats