El grup català Asador de Aranda desembarca a l’Aràbia Saudita

Inaugura el seu primer restaurant a Riad, on l’any que ve té previst obrir un segon local

El grup barceloní Asador de Aranda, especialitzat en cuina castellana i amb 17 restaurants repartits per Espanya, ha decidit expandir-se a l’estranger amb el grup hoteler saudita especialitzat en luxe Elegant Hotels Company. El grup ha obert el seu primer restaurant a la capital de l’Aràbia Saudita, Riad, on té previst inaugurar un segon local l’any que ve juntament amb un altre a Dubai, als Emirats Àrabs. “L’àrea escollida per començar a desenvolupar un pla d’internacionalització és el golf Pèrsic, per la seva afinitat gastronòmica, especialment amb el xai”, explica el propietari del grup, Martiniano Palomero.

Per adaptar-se a la cultura de la regió, el grup ha eliminat de la carta del nou restaurant -que ha donat feina a una vintena de persones- tots els plats que contenen porc. El pla d’expansió de la companyia, que no vol revelar els seus resultats econòmics, també preveu obrir mercat a Europa. “El nostre objectiu en aquest pla d’expansió a llarg termini inclou l’Àsia Oriental i Europa”, diu Palomero. La previsió és inaugurar el seu primer restaurant europeu a Londres l’any 2021. Segons el grup, que s’estima més no dir la inversió que destinarà en aquests tres restaurants, els estudis de mercat confirmen que és una ciutat on hi ha demanda del tipus de menjar que serveixen. “La premissa és clara: traslladar la cultura del lletó i el rostit a qualsevol lloc”, assegura.

Burgos, l’origen del grup

L’origen del grup es remunta a la dècada dels 60, quan Palomero i la seva dona, Julia del Cura, van obrir un restaurant a Aranda de Duero. A partir de llavors van decidir portar la gastronomia local fora de Burgos i, amb el nom d’Asador de Aranda, van obrir l’any 1983 i amb la col·laboració dels seus fills el seu primer restaurant a la plaça Castilla de Madrid. Actualment ja tenen disset locals, dels quals tres estan ubicats a Barcelona ciutat (on tenen la seu), als carrers Londres, Pau Claris i avinguda Tibidabo. En aquest últim acaben d’obrir un espai de tapes pensat per a les empreses de la zona.

Més continguts de