Economia 03/08/2017

Atlantia entra a l'aeroport de Bolonya en plena opa sobre Abertis

Compra un 30% de la societat concessionària per 164,5 milions d'euros

Ara
2 min
Autopista de la xarxa d'Abertis

BarcelonaLa companyia italiana Atlantia ha comprat una participació del 29,38% del capital social de la societat concessionària de l'aeroport italià de Bolonya per un import de 164,5 milions d'euros, segons ha informat la companyia aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta de la segona gran operació que la companyia controlada per la família Benetton aborda després que presentés una oferta pública d'adquisició (opa) per Abertis. L'altra operació és la recent adjudicació d'una autopista a Xile estimada en uns 500 milions.

Amb la compra tancada ara, Atlantia amplia el seu negoci d'aeroports i ho fa en el mercat domèstic. L'empresa transalpina compta amb la gestió dels dos aeròdroms de Roma (Fiumicino i Ciampino) i tres de francesos (Niça, Cannes i Saint-Tropez).

L'aeroport de Bolonya és el sisè més gran d'Itàlia pel que fa a volum de viatgers, amb un total del 7,7 milions d'usuaris, tot i que preveu superar la cota dels 8 milions en el present exercici. De moment va saldar la primera meitat de l'any amb un creixement del 6,6%.

Atlantia ha comprat el 29,38% del capital de la concessionària Aeroporto Guglielmo Marconi, que gestiona aquest aeròdrom, en dues operacions. En concret, d'una banda s'ha quedat el 11,53% que tenia Italian Airports per 64,4 milions d'euros i el 17,85% de l'empresa San Lazzaro Investment Spain 99,9 milions.

La companyia aborda aquesta operació després que dilluns va aconseguir adquirir una autopista a Xile (una via subterrània a l'est de la capital del país).

Atlantia reforça a més el seu negoci a Itàlia després que aquest dimecres, en ocasió de la junta extraordinària que va aprovar l'ampliació de capital per l'opa a Abertis, el conseller delegat de la companyia, Giovanni Castellucci, va assegurar que l'operació amb el grup espanyol "no suposarà una pèrdua d'enfocament a Itàlia". "Segueix sent, de llarg, el mercat més important per al grup", va remarcar.

No obstant això, des que a l'abril la companyia transalpina va anunciar el seu interès per Abertis, també ha abordat operacions de desinversió. A finals de mes l'empresa va aconseguir 736 milions d'euros en vendre un 10% de la seva filial d'autopistes italianes, Autostrade per l'Italia.

stats