Audax ven actius i redueix el deute en 100 milions d’euros

La companyia ha venut el parc eòlic de Mudèfer, situat a la Terra Alta, a l’empresa Helia Renovables II, mentre que un parc fotovoltaic de Castelló passarà a ser propietat del grup Minerva Renovables

L’empresa energètica catalana Audax Renovables (la filial cotitzada d’Audax Energia) ha reduït el seu deute en 100 milions d’euros, segons va informar dijous la companyia. Audax atribueix aquesta retallada del deute a la venda de dos parcs eòlics, una acció que forma part de la seva estratègia de rotació d’actius iniciada el mes de maig. L’empresa també va atribuir la reducció del deute a l’amortització del primer bo emès el 2014 per un valor de 21 milions d’euros.

La companyia ha venut el parc eòlic de Mudèfer, situat a la Terra Alta, a l’empresa Helia Renovables II, mentre que un parc fotovoltaic de Castelló passarà a ser propietat del grup Minerva Renovables. Els dos actius venuts tenen una capacitat instal·lada de 58,6 megawatts. L’operadora amb seu a Badalona ja ha formalitzat els dos contractes de compravenda, on transmet les participacions directes de dues de les seves filials espanyoles, però també alguns préstecs i drets de crèdit concedits a aquestes.

Audax també va anunciar ahir que la companyia està progressant en el desenvolupament de diferents projectes fotovoltaics amb una capacitat de 320 megawatts adquirits recentment. L’empresa va especificar que 59 d’aquests megawatts, pels que la companyia va tancar un acord de finançament amb Banc Sabadell, es troben en una fase molt avançada.

Creixement

El passat gener Audax va tancar un acord per compravenda d’energia solar a llarg termini amb l’energètica italiana BAS FV Italia. L’empresa preveu potenciar el seu creixement en el mercat italià, on el 2018 va augmentar les seves vendes un 53% respecte a l’any anterior. A més, en aquesta nova etapa de creixement, la companyia vol augmentar la seva cartera de clients de 305.000 a 500.000 i arribar a un subministrament total de 15 milions de megawatts hora.

L’operadora fundada per José Elías va explicar a més que, durant el primer trimestre de 2019, va incrementar la seva xifra de negoci en un 54% gràcies a la compra d’energia “a preus més competitius que els del mercat” i a la generació d’energia renovable. Audax Energia, l’empresa matriu, opera actualment en vuit estats: Espanya, Portugal, Itàlia, Alemanya, Holanda, França, Polònia i Panamà.

Més continguts de