IMMOBILIARI
Economia 27/01/2011

L'Audiència de Navarra diu que tornar el pis al banc serveix per liquidar la hipoteca

La sentència critica des del punt de vista "moral" que l'entitat financera vulgui seguir cobrant del propietari malgrat quedar-se el pis

Efe
1 min

BarcelonaLa Secció Segona de l'Audiència de Navarra ha dictat una sentència en què considera que tornar al banc un pis hipotecat és suficient per liquidar el deute adquirit encara que l'immoble hagi perdut valor per la crisi, i retreu des d'un punt de vista moral l'actitud de l'entitat financera de voler seguir cobrant part del deute a l'antic propietari.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Audiència ha resolt un recurs d'un banc contra una sentència del jutjat de Lizarra que va considerar que no s'havia de continuar executant la hipoteca un cop l'entitat financera va embargar el pis i el va intentar subhastar, tot i que la convocatòria va quedar deserta.

El préstec era de 71.225 euros i el banc va valorar l'immoble en el contracte de préstec signat en 75.900 euros, encara que a la subhasta el seu valor va ser de 42.895 euros.

Davant aquesta diferència, el banc va voler continuar cobrant a l'antic propietari i va al·legar que la subhasta no cobria el deute perquè l'immoble havia perdut valor.

stats