ECONOMIA
Economia 25/07/2012

Ausbanc calcula que hi ha 200.000 catalans amb participacions preferents

L'associació d'usuaris recomana que els afectats que se sentin maltractats vagin als tribunals per recuperar els diners. Amb tot, afegeix que la decisió del jutge depèn de cada cas i que també comporta despeses

Efe
1 min

BarcelonaLa delegada d'Ausbanc a Catalunya, Montserrat Andrés, ha explicat aquest dimecres que uns 200.000 catalans han subscrit participacions preferents amb entitats bancàries. Aquest càlcul fet per l'organització s'ha realitzat a partir de les mocions que nombrosos ajuntaments catalans han fet arribar a Ausbanc demanant una solució per als inversors, molts d'ells persones ancianes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les participacions preferents s'han comercialitzat durant els darrers 15 anys i són instruments financers emesos que no atorguen drets polítics a l'inversor, no tenen data de venciment, en cas de pèrdues de l'entitat bancària es deixen de cobrar els cupons i, si hi ha un concurs de creditors, els inversors són els últims a cobrar.

Montserrat Andrés recomana als inversors que recopilin tota la informació possible. Creu que la millor opció és recórrer als tribunals si volen recuperar els seus estalvis, encara que "dependrà de cada cas". Ha afegit que els afectats s'han d'assessorar bé i que siguin conscients que presentar una demanda també pot tenir costos.

stats