Economia 28/08/2012

Àustria vol crear un mecanisme per expulsar de l'euro els països problemàtics

La ministra de Finances, Maria Fekter, creu que cal "obligar" els països "arruinats" a aplicar les reformes

Efe
1 min

VienaLa ministra de Finances d'Àustria, la conservadora Maria Fekter, considera necessari establir un mecanisme que permeti l'expulsió de l'eurozona de països que suposin un "llast" permanent per a la resta dels socis de la moneda única.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista que publica avui el diari 'Die Presse', Fekter reconeix, però, que l'aplicació d'aquest mecanisme no seria possible abans de cinc anys, ja que aquesta decisió requereix una comissió de treball del Parlament Europeu, que es negociï i es ratifiqui i sigui també aprovat en referèndum en alguns països.

Per això, la ministra del Partit Popular austríac defensa que la voluntat és "mantenir unida a l'eurozona i obligar els països arruïnats a aplicar les seves reformes".

En aquest sentit, Fekter adverteix que és molt fàcil parlar de fer sortir a Grècia de l'euro però que cal considerar les conseqüències que tindria un pas així.

Respecte l'endeutat país mediterrani, Fekter es mostra disposada a concedir més temps per aplicar les seves polítiques d'estalvi, sempre que no impliqui més ajuda financera ja que, va dir, "cal retirar a Grècia el degotador el més ràpidament possible".

"Si els grecs no necessiten més diners, sinó només més temps per a una reforma general amb conceptes clars, llavors podem discutir sobre això", afirma en l'entrevista.

Això sí, la ministra rebutja la idea d'un tercer rescat per a Grècia i insisteix a reclamar que les reformes que se li exigeixen s'apliquin en el marc de l'actual rescat.

stats