Autonomies i municipis acaparen quasi tot l'ajust en ocupació al sector públic

L'Estat ha mantingut gairebé igual la despesa en salaris durant els últims quatre anys, mentre que les comunitats s'han vist obligades a reduir la partida en un 10%

Les comunitats autònomes i els municipis han fet gairebé tot l'ajust en ocupació que s'ha produït al sector públic espanyol. En els últims quatre anys, l'Estat només ha rebaixat un 1% la seva despesa en salaris, mentre que les comunitats han hagut de retallar-la en un 10%. L'ajust dels ajuntaments ha estat del 6%, segons l'informe anual de comptabilitat nacional que elabora el ministeri d'Hisenda i que publica ' La Vanguardia'.

Aquesta tendència s'accentuarà ben aviat, ja que fa poc el govern espanyol va anunciar la creació de 1.200 noves places de funcionaris, mentre que comunitats com Catalunya encara no poden pagar la paga extra als seus treballadors públics.

El desigual repartiment dels objectius de dèficit posa més pressió a les comunitats, que es veuen obligades a retallar més que no pas l'administració central. De fet, aquestes diferències han provocat que la Generalitat hagi demandat l'Estat davant el Tribunal Suprem pel repartiment dels objectius de dèficit, tal com va avançar l'ARA.

Més continguts de