L'avinguda del Tibidabo és el segon carrer més car d'Espanya per comprar un habitatge

La Costa del Sol i la urbanització de La Moraleja, entre les zones més exclusives de l'Estat

La Costa del Sol, Barcelona i l'exclusiva urbanització de La Moraleja a Madrid es reparteixen els carrers més cars d'Espanya per comprar un habitatge. Segons un estudi del portal immobiliari Idealista, la urbanització Coto Zagaleta, al municipi malagueny de Benahavís, és l'adreça amb els immobles en venda més costosos de l'Estat. En aquesta zona d'Andalusia es demana de mitjana 6,7 milions d'euros per als seus luxosos xalets.

La segona posició en aquest rànquing és a Barcelona, a l'avinguda del Tibidabo, on els habitatges tenen un preu mitjà de 5,8 milions d'euros. Aquesta xifra és lleugerament superior als 5,7 milions per a la compravenda immobiliària al passeig de la Marquesa de la Viuda de Aldama, a La Moraleja de Madrid. En aquesta urbanització hi ha dos carrers més amb preus de mitjana per sobre dels 5 milions d'euros: Camino del Sur (5,5 milions d'euros) i Camino Ancho (5,1 milions).

La casa en venda més cara de Catalunya no troba comprador

Després dels carrers madrilenys, a la llista hi torna a aparèixer una altra zona de Barcelona, l'avinguda Pedralbes, amb un preu de mitjana per als immobles de 4,9 milions d'euros. En canvi, la sisena i la setena posició són a Marbella, concretament, en dos carrers amb noms de compositors de música clàssica. Al carrer Mozart de la localitat malaguenya comprar un habitatge suposa un desemborsament de 4,6 milions d'euros de mitjana, i al carrer Rossini, de 4,7 milions.

La llista del portal immobiliari amb els carrers més cars de l'Estat segueix amb l'avinguda Rocaferrera, al municipi de Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme, on els immobles costen 4,7 milions d'euros de mitjana. El rànquing el tanca l'avinguda Portal Vells de Calvià, a Mallorca, amb un preu de gairebé 4,7 milions d'euros per habitatge.

Per la cua, Idealista també destaca quin és el preu de les zones més cares a les comunitats autònomes on comprar un pis de luxe és una mica més econòmic. Per exemple, a Extremadura el carrer més exclusiu és l'avinguda Europa de Badajoz, en la qual un habitatge costa de mitjana 345.345 euros. A la Rioja aquest mèrit recau en l'avinguda Madrid de Logroño, amb un preu de 421.716 euros en el mercat de compravenda.