Economia 14/05/2012

Les accions de Bankia cauen un 8,93% i valen la meitat que fa deu mesos

La setmana passada, l'entitat va perdre en borsa un 15,6% del seu valor

Ara / Efe
1 min

MadridLes accions de Bankia han perdut un 8,93% del seu valor durant la sessió borsària d'avui.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de la seva sortida a borsa, el juliol passat, les accions de Bankia han perdut la meitat del seu valor, sobretot a causa dels dubtes despertats després de la dimissió de Rodrigo Rato i l'entrada de l'Estat en el seu capital.

A les 12.48 hores els títols de Bankia valien 1,88 euros, davant dels 3,75 euros amb què va començar a cotitzar el 20 de juliol del 2011. Això suposa unes pèrdues del 9,13% en la sessió, la caiguda més gran de l'Íbex-35 i de tot el continu.

La dimissió de Rodrigo Rato com a president el dilluns de la setmana passada ja despertava les alarmes sobre la situació de l'entitat, que es disparaven dimecres quan el nou president, José Ignacio Goirigolzarri, proposava a l'Estat que nacionalitzés el Banc Financer i d'Estalvis (BFA), matriu de Bankia.

Així, la setmana passada, l'entitat va perdre en borsa un 15,6% del seu valor, és a dir, que la seva capitalització es va reduir en 766 milions d'euros en cinc dies de cotització.

La caiguda d'avui està més relacionada amb les noves provisions exigides pel govern espanyol per als actius immobiliaris no problemàtics en la reforma financera aprovada divendres.

Segons la informació subministrada ahir, Bankia és l'entitat que més diners haurà d'aportar en provisions addicionals, 4.722 milions d'euros, que s'eleven a 4.813 milions en sumar els 91 requerits a la seva matriu, BFA.

Fins a les 11.40 hores, s'havien intercanviat 2,98 milions de títols de Bankia, per valor de 5,8 milions d'euros

stats