Economia 17/06/2013

El BBVA demana vendre "al més aviat possible" les entitats nacionalitzades

Actualment hi ha tres grups en mans de l'Estat: CatalunyaCaixa, Novagalicia i Bankia

Joan Faus
1 min

SantanderEl president del BBVA, Francisco González, ha advocat aquest dilluns per "avançar al més aviat possible" la venda de les entitats nacionalitzades (Bankia, CatalunyaCaixa i Novagalicia) perquè considera que ajudarà a "finalitzar" el sanejament del sistema financer i augmentar la concessió de crèdits.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en unes jornades econòmiques a la Universitat Menéndez Pelayo de Santander i organitzades per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), el banquer ha considerat que la reforma "acabarà" amb la venda dels grups en mans de l'Estat i quan el sistema "funcioni de forma normal".

Tot i aquestes demandes, González ha admès que "no és fàcil" fer una "ràpida" reestructuració financera i ha considerat que l'actuació del govern espanyol va "pel bon camí".

En les últimes setmanes, s'ha reobert el debat sobre si cal vendre com més aviat millor CatalunyaCaixa i Novagalicia –com reclama el Banc d'Espanya– o esperar un temps fins que la situació dels mercats millori i es puguin vendre a més bon preu. Aquesta última era la posició del ministeri d'Economia fa uns mesos, però ara podria canviar segons quines siguin les conclusions d'un informe que ha encarregat a la consultora McKinsey i que podria recomanar avançar la venda perquè les entitats estan perdent valor. En el cas de Bankia, de moment es manté l'aposta d'esperar, ja que és una entitat molt més gran.

stats