Economia 16/11/2012

El 'banc dolent' espera vendre en cinc anys el 35% de la seva cartera

La societat al desembre necessitarà tenir recursos propis per valor de 3.900 milions. El ministeri d'Economia no té "cap dubte" que el 55% l'aportaran fons privats, fins als 2.200 milions. El Santander és el primer banc que anuncia que en serà accionista

Joan Faus
1 min

MadridEl 'banc dolent', que entrarà en funcionament l'1 de desembre i estarà en marxa quinze anys, espera haver venut en el seu cinquè any –el 2017– el 35% de la cartera total, en el desè –el 2022–, el 74%, i en el dotzè –el 2024–, el 85%. En els seus inicis, tindrà 89.000 habitatges, segons han explicat aquest divendres fonts del ministeri d'Economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La societat necessitarà 3.900 milions d'euros de recursos propis abans de finals de desembre, quan les quatre entitats nacionalitzades (Bankia, CatalunyaCaixa, Novagalicia Banco i Banc de València) hauran de traspassar els seus actius immobiliaris, segons les mateixes fonts, que han assegurat que no tenen "cap dubte que s'aconseguirà l'import necessari".

D'aquests 3.900 milions de recursos en capital i deute subordinat, 2.200 milions els aportaran socis privats, el 55% del total, i la resta l'Estat a través del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) gràcies als diners del rescat bancari, de fins a 100.000 milions. D'aquesta forma, s'aconseguirà l'objectiu que el 55% dels recursos estigui en mans privades per evitar que computi com a deute públic. Una altra meta és que una cinquena part dels recursos siguin capital i quatre cinquenes part deute subordinat. Més endavant, els recursos s'apujaran fins als 5.000 milions.

Les mateixes fonts han assegurat que hi ha "molt d'interès" per entrar al Sareb i s'han mostrat convençudes que s'assolirà aquest objectiu de capital privat del 55%. De fet, segons l'agència Efe, el Banco Santander ja ha decidit que serà accionista de la societat, mentre que el BBVA estudia fer el mateix, encara que no ha adoptat una decisió final. Amb l'objectiu d'aconseguir més socis, els responsables de la societat es reuniran el proper dilluns amb cinc bancs d'inversió per "actuar més eficientment per obtenir inversors".

stats