Economia 09/05/2012

Rato: "Bankia no té res a témer perquè és una entitat sòlida i amb recursos"

El president sortint de Bankia s'acomiada dels treballadors i els hi demana suport al seu substitut Goirigolzarri, que serà ratificat avui. Admet haver adoptat "decisions exigents, de vegades ingrates"

Ara
1 min

Madrid"Bankia no té res a témer perquè és una entitat sòlida i amb recursos". Aquesta és una de les frases de la carta que ha escrit el president sortint de Bankia, Rodrigo Rato, als treballadors del quart major grup bancari espanyol, que podria rebre fins a 11.000 milions d'euros en ajudes públiques per sanejar els seus actius immobiliaris tòxics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la carta de comiat, Rato demana als treballadors tot el suport i col·laboració amb el nou president, José Ignacio Goirigolzarri, que serà ratificat avui als consells d'administració de Bankia i la seva matriu, Banco Financiero y de Ahorros (BFA).

Rato reconeix que el seu temps al capdavant del grup "no han estat mesos fàcils ni complaents" i que l'actual conjuntura el va obligar a prendre "decisions exigents, de vegades ingrates". Aquestes decisions, però, eren "sempre necessàries per garantir la fortalesa i viabilitat de Bankia".

L'exvicepresident del PP se'n va amb el cap ben alt. Assegura que "encara que sempre és possible fer les coses molt millor", va anteposar l'interès general de l'entitat, clients, accionistes i plantilla, per sobre de qualsevol altre.

També lloa als treballadors. "M'ha permès presidir un equip humà i professional de primer ordre i del qual em sento profundament orgullós", subratlla, abans de recordar que la viabilitat de l'entitat "no serà possible sense el lliurament i professionalitat” de la plantilla.

El consell de Bankia que ha de decidir la substitució de Rato per part de Goirigolzarri, exconseller delegat del BBVA, ha començat a les 13 hores. Aquesta tarda, a partir de les 18.30 hores, farà el mateix el consell de la matriu BFA. És possible que a banda de la de Rato es produeixin més sortides al consell i a l'equip directiu de l'entitat.

stats