Economia 28/05/2012

Bankia no descarta necessitar més sanejaments en el futur

La sol·licitud de 19.000 milions d'ajuda a l'Estat no va tenir en compte els beneficis que generarà en els pròxims tres anys, cosa que hauria reduït la xifra. Bankia assegura que utilitzarà els diners addicionals per a altres contingències

Ara/efe
2 min

MadridBankia ha reconegut avui que quan va calcular en 19.000 milions l'ajuda que necessitava de l'Estat no va tenir en compte els beneficis que generarà en els pròxims tres anys, sinó que va partir de la base d'un fort sanejament del seu balanç i de possibles noves necessitats en el futur.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup financer, que va presentar dissabte passat el pla de sanejament i recapitalització, ha remès avui un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb detalls addicionals sobre l'origen del càlcul dels 19.000 milions que ha sol·licitat, i que ha alarmat l'opinió pública per la seva elevada quantia.

Segons explica, una de les raons és que "s'ha decidit no tenir en compte els beneficis abans de provisions estimats per als pròxims tres anys a l'hora de quantificar les necessitats de capital del grup". Si els hagués tingut en compte, el volum dels ajuts hauria sigut inferior, però els nous gestors han decidit guardar els diners per a altres contingències.

Una d'elles és la possibilitat que l'entitat hagi d'"assumir costos extraordinaris" en el seu pla de sanejament, a causa de les condicions que imposin les autoritats europees i espanyoles per ser aprovat. L'entitat no cita a què es poden deure aquests costos, i si implicaria per exemple retallades de plantilla i tancaments d'oficines.

Una altra contingència que podria assumir és la necessitat d'aplicar sanejaments no contemplats ara en el pla, com la "necessitat d'ajustar la valoració de certs immobles d'ús propi". També es podrien utilitzar aquests diners per "complir amb suficient antelació amb les noves necessitats de capital regulatori".

Una vegada concedida l'ajuda de 19.000 milions, que donarà el control del grup a l'Estat, la intenció del govern espanyol i del nou equip gestor de BFA-Bankia és "posar el grup en un camí de beneficis i rendibilitat sobre recursos propis creixents en els propers anys de cara a permetre la venda de la participació de l'Estat en les millors condicions".

stats