Economia 28/10/2011

Bankia guanya 295 milions d'euros fins al mes de setembre

Tot i registrar un nivell de solvència del 9,8 %, BFA-Bankia necessitaria 1.140 milions per complir amb els nous requeriments de capital que estableix la Unió Europea

Efe
2 min

MadridBankia va obtenir un benefici atribuït de 295 milions d'euros entre gener i setembre de 2011, període en el qual destaca que va millorar la seva solvència després de la seva sortida a borsa, fins a aconseguir una proporció del 9,8% entre capital de màxima qualitat i actius de risc, segons la normativa actual. Segons la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Bankia detalla que dels 295 milions, 90 milions els va guanyar al tercer trimestre, que va tancar amb una morositat superior al 7% enfront del 6,35% que tenia a tancament de juny.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup que presideix Rodrigo Rato va assenyalar també que en els últims mesos ha millorat la seva eficiència "com a conseqüència de la reducció de les despeses d'explotació, que solament en el tercer trimestre van baixar un 11%, ja que comencen a reflectir l'estalvi de costos i les sinergies de l'ajust de la seva xarxa i plantilla". De fet, l'entitat posa l'accent en el seu pla d'integració, que avança a un ritme superior al previst, ja que al tancament de setembre hi havia tancat 701 oficines, per sobre de l'objectiu anual de 657. Això va contribuir al fet que la seva plantilla s'hagi reduït en 3.460 persones fins a octubre, fonamentalment a través de prejubilacions, la qual cosa suposa haver complert ja amb el 93% del pla fixat inicialment.

Malgrat registrar, segons la normativa actual, un nivell de solvència del 9,8 %, BFA-Bankia necessitaria 1.140 milions per complir amb els nous requeriments de capital que estableix la Unió Europea i que es van anunciar aquesta setmana. L'entitat insisteix que aconseguirà aquest objectiu marcat per Europa -un ràtio del 9% sobre els seus actius de risc- abans de finals de juliol de 2012, i això sense acudir a fons públics i mitjançant la generació orgànica de resultats, adequada gestió de balanç, venda de carteres o actius estratègics, a més d'altres mesures de gestió de capital.

stats