El BBVA i Abanca, blindats davant les possibles operacions irregulars de CatalunyaCaixa i NCG

Els bancs estan coberts davant els problemes "preexistents" de les dues entitats que s'han acabat quedant, segons fonts financeres

BBVA i Abanca no temen un impacte en els seus balanços davant les pèrdues econòmiques destapades a CatalunyaBanc (CX) i Novagalicia Banc (NCG) per suposades operacions irregulars que està investigant la Fiscalia, i que fins ara acumulen un perjudici econòmic de 1.710 milions d'euros, segons han informat a Europa Press fonts financeres.

Les fonts expliquen que les dues entitats estan també cobertes en cas que aflorin més irregularitats a CX i NCG, en vista que el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) segueix amb les seves investigacions i preveu remetre més operacions a la Fiscalia.

Precisament, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, va elevar a 2.600 milions les possibles pèrdues derivades de 42 operacions potencialment irregulars analitzades en les caixes d'estalvis rescatades per l'Estat, una quantitat que inclou la despesa de les targetes B a Caja Madrid i Bankia.

Els problemes "preexistents" a les antigues caixes no afectaran ni el BBVA ni Abanca perquè hi ha garanties contractuals que "aïllen" aquestes dues entitats, segons incideixen les fonts. En aquest sentit, recorden que la responsabilitat d'investigar irregularitats del passat correspon al FROB i que les entitats adquirents ja van aprovisionar eventuals pèrdues en els processos de subhastes de les antigues caixes.