Economia
Economia 12/03/2012

El director del BBVA a Catalunya assegura que amb l'absorció d'Unnim no hi haurà acomiadaments

Xavier Queralt diu que el banc no descuidarà "en cap cas" l'obra social del grup de caixes català

Ara
2 min

BarcelonaPocs dies després que els principals responsables del BBVA expliquessin que l'absorció d'Unnim podria implicar l'eliminació de 300 oficines i la supressió de 1.300 llocs de treball a Catalunya, el director territorial del banc basc, Xavier Queralt, assegura que l'adquisició no implicarà acomiadaments. Ho ha dit aquest dilluns en declaracions a 'El mati' de Catalunya Ràdio, en què ha admès que el més segur és que s'impulsi un pla de prejubilacions, un procés que no tindrà cap cost per al contribuent. Queralt admet que el sector avança cap a un model de menys oficines, però més grans i amb més empleats, i assegura que el BBVA pretén adaptar-s'hi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director assegura que el banc pretén fer negoci amb l'adquisició d'Unnim, però assumeix que la compra implica uns "riscos empresarials". El directiu també admet que és "discutible" que es destinin 953 milions d'euros del Fons de Garantia de Dipòsits per salvar el grup de caixes català.

L'endemà de l'adquisició d'Unnim per part del banc basc, la setmana passada, el director de BBVA Espanya, Juan Asúa, i el director financer del grup, Manuel Cid, van assegurar en una conferència amb analistes que després de la integració sobraria un 30% de la xarxa combinada de sucursals a Catalunya, que suma 1.048 oficines (487 el BBVA i 561 Unnim), fet que suposaria el tancament de 314 oficines i la supressió d'un 20% de plantilla, uns 1.266 llocs de treball.

Queralt ha assegurat que, de moment, no s'han plantejat fer acomiadaments, i ha valorat l'adquisició com una operació "molt profitosa" per al banc basc per endinsar-se en el món de les pimes i expandir-se a Catalunya. Queralt també ha assegurat que no es descuidarà "en cap cas" l'obra social del grup de caixes català, i que la intenció és fins i tot "millorar-la".

stats