Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

El BBVA obté un benefici de 1.510 milions, però genera pèrdues a Espanya a causa de les fortes provisions

Els mercats emergents ja aporten el 56% del marge d'interessos del grup durant el primer semestre. Les participades d'Amèrica del Sud van créixer un 23,7% en inversió i recursos

Les provisions per sanejar els balanços dels bancs dels actius immobiliaris regulats en dos reials decrets del ministre d'Economia, Luis de Guindos, han afectat totes les entitats, entre les quals el BBVA. Els resultats del primer semestre mostren l'impacte de les dotacions de 1.434 milions, que han llastat el resultat, cosa que ha suposat unes pèrdues de 221 milions. Sense aquestes provisions, el benefici hauria estat de 567 milions al mercat espanyol.

Així, doncs, les filials estrangeres, especialment les d'Amèrica del Sud han permès salvar el semestre. El BBVA va obtenir un benefici acumulat de tot el grup (benefici atribuït) de 1.510 milions, amb una davallada del 35,4% sobre el juny del 2011. L'esforç en provisions no ha acabat, perquè l'entitat assegura en un comunicat que els esmentats 1.434 milions representen un terç dels 4.637 milions que ha de destinar en total a la neteja del balanç.

La diversificació geogràfica iniciada fa temps ha compensat la debilitat de l'activitat a Espanya, perquè els mercats emergents ja aporten el 56% del marge d'interessos del grup. En concret, Amèrica del Sud ha guanyat 703 milions, amb un increment del 24,8% en euros constants (sense les diferències de canvis monetaris).

El capital de màxima qualitat a 30 de juny va arribar al 9,2%, segons les recomanacions de l'autoritat europea EBA. El nivell de morositat a finals del semestre s'ha situat en el 5,1%, amb una cobertura superior al 50%.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT