Publicitat
Publicitat

El BBVA ven la participació al banc xinès Citic per 845 milions

La transacció tindrà un impacte negatiu en els comptes de l'entitat espanyola de 25 milions

BBVA ha acordat la venda de la seva participació del 29,68% al Citic International Financial Holdings Ltd (CIFH) per uns 845 milions d'euros a China CITIC Bank Corporation Limited (CNCB), segons ha anunciat aquest dimarts l'entitat espanyola.

El tancament de la transacció s'estima per al segon trimestre del 2015, un cop s'obtinguin les autoritzacions necessàries. La venda suposarà un efecte negatiu en els resultats de BBVA d'aproximadament 25 milions d'euros.

El grup presidit per Francisco González ha subratllat que l'operació millora la posició de capital  del grup en aproximadament 20 punts bàsics, equivalent a una generació de capital de més de 700 milions d'euros. La venda no altera la participació de BBVA a CNCB, que passarà a tenir el 100% de CIFH, la seva filial no cotitzada amb seu a Hong Kong.

L'activitat de banca majorista de BBVA a Àsia es desenvolupa fonamentalment des de l'oficina del Grup BBVA a Hong Kong. A més BBVA té sucursals a Tòquio, Singapur, Seül i Taipei, i oficines de representació a Pequín, Xangai, Bombai i Sydney.

Més continguts de