05/05/2013

BBVA prescindeix de la marca Unnim

2 min

BarcelonaEls clients de les antigues caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu han valorat millor la marca BBVA que la d'Unnim. Amb aquest examen n'hi ha hagut prou per suprimir l'efímer nom de la fusió de les entitats vallesanes i la de Manlleu, que va néixer amb la voluntat d'integrar Caixa Girona, que al final va acabar en l'òrbita de La Caixa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons van remarcar fonts properes al BBVA, els clients van valorar en una enquesta recent el gran accionista BBVA per sobre d'Unnim, i després les antigues marques de les caixes, que el grup que presideix Francisco González no pot utilitzar perquè són ara propietat de les fundacions que gestionen l'obra social. D'aquesta manera, el tercer banc per actius d'Espanya ha optat per rendibilitzar marques i reduir costos, com ho va fer amb Banca Catalana fa 15 anys, i ha optat per concentrar les marques en la del BBVA.

Unnim va iniciar l'activitat el juliol del 2010 amb uns actius de 30.000 milions, uns dipòsits administrats de 27.000 i una inversió creditícia de gairebé 21.000 més, situant-se com la tercera caixa catalana. Però la reestructuració financera va forçar la formació d'entitats més grans, cosa que ha suposat al final que Unnim passés a l'òrbita del BBVA i Caixa Penedès fos finalment propietat de Banc Sabadell, en l'àmbit català.

Ja queden poques marques de les que van sorgir en la primera fornada de la reordenació financera. En aquest sentit, CaixaBank ha prescindit de Banca Cívica i ha volgut recuperar l'antiga essència de les caixes que van formar el grup, escenificant el fracàs de la primera integració bancària del 2010, que va prioritzar el volum per sobre de qualsevol altra situació.

Nova retolació

El BBVA ha començat a tancar 300 oficines per complir amb els objectius de la Unió Europea (UE). En concret, en una primera fase es tancaran 91 sucursals a la zona central espanyola. Aquesta fusió bancària ha afectat 1.200 treballadors de les antigues plantilles d'Unnim. En aquest sentit, a partir del 20 de maig desapareixerà la marca Unnim, perquè les 406 oficines procedents d'aquesta entitat es retolaran com a BBVA. Cinc dies després, s'integraran aquestes oficines en la plataforma tecnològica del BBVA.

La nova retolació de les oficines d'Unnim amb la marca BBVA es farà en els pròxims mesos, una vegada efectuada l'absorció societària. Aquest pas implicarà la desaparició del consell d'administració d'Unnim, que liderava Jordi Mestre. La Comissió Europea (CE) va autoritzar el BBVA a comprar Unnim per un euro amb un esquema de protecció d'actius (EPA) que va cobrir el 80% de les pèrdues que generi la cartera d'actius tòxics durant un període de 10 anys.

L'octubre passat el BBVA va pactar amb els sindicats d'Unnim l'acomiadament de 600 treballadors, però al final es va acordar un pla de baixes incentivades de 618 treballadors, sense sortides traumàtiques. Les condicions de la CE van obligar a retallar la plantilla en 1.218 treballadors. Els 600 empleats restants cobriran les vacants que es generin al BBVA per prejubilacions fins al juny del 2014.

stats