El jutge requereix al BBVA els documents que el relacionen amb Villarejo

El banc haurà de presentar la documentació sobre la feina que va fer el controvertit excomissari

El BBVA té marge fins dilluns per entregar al jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional tots els documents que tinguin sobre la feina que va fer per al banc el comissari jubilat en presó provisional José Manuel Villarejo, segons informen fonts jurídiques que cita Europa Press.

Les mateixes fonts indiquen que el jutge Manuel García Castellón, després de demanar la documentació als mitjans de comunicació que havien informat sobre l'existència de contractes en què Villarejo hauria accedit a espiar pel BBVA, ha demanat al banc que entregués tota la documentació sobre la qüestió.

Viatge a les clavegueres de la banca

A més a més, el jutge ha donat un termini de 72 hores per recopilar tota aquesta informació sobre la relació de Villarejo i el BBVA entre el 2005 i el 2017, quan Francisco González era el president executiu de l'entitat, segons explica 'Moncloa.com'.

La mateixa entitat financera, en el seu últim informe anual de govern corporatiu, enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), es referia a aquesta documentació com a "contracte d'activitats presumptament irregulars que, si es confirmessin, podrien tenir un impacte negatiu en la reputació del banc".

El BBVA no ha volgut fer cap comentari sobre el requeriment jurídic, ja que després de la difusió de les primeres informacions van anunciar que obririen una investigació interna sota el nom de 'cas BBVA-Villarejo'.

El banc ha contractat l'auditoria PwC per fer un informe sobre el cas, i fins a 40 persones especialitzades s'hi estan dedicant.