DEUTE
Economia 16/12/2010

El BCE duplica el seu capital social per cobrir possibles pèrdues per les compres de bons

S'elevarà fins a 10.760 milions d'euros

Redacció
1 min
Jean Claude Trichet, president del BCE

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) ha decidit ampliar el seu capital social en 5.000 milions d'euros, fins a 10.760 milions, per fer front al risc de pèrdues. En un comunicat, l'entitat monetària ha justificat la decisió donat l'augment de la volatilitat en els tipus de canvi, les taxes d'interès i els preus de l'euro, així com els riscos del crèdit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta del primer augment del capital del banc des de la seva creació, ara fa 12 anys. El BCE també la justifica per la necessitat d'oferir una base de capital adequada a en un sistema financer que ha crescut considerablement.

El capital subscrit pel Banc d'Espanya passarà dels 478 milions d'euros fins als 893 Milions. D'aquesta manera, mantindrà la quarta posició en percentatge de capital en la institució que dirigeix Jean Claude Trichet, amb un 8,3% del total. L'alemany Bundesbank seguirà sent l'entitat que més aporta al BCE, en elevar la seva aportació fins als 2.037 milions, des del 1.090. Suposa un 18,9% del total. Per la seva banda, Banque de France és la segona entitat amb major proporció de capital subscrit a l'institut emissor, amb un 14,2%. Banca d'Italia també manté el tercer lloc amb un 12,4%.

stats