Economia 04/07/2013

El BCE anuncia per primer cop que els tipus d'interès seguiran baixos "durant un llarg període de temps"

Draghi canvia l'estratègia del banc central, que s'havia caracteritzat per no avançar les decisions del futur

à.f.m.
1 min

BarcelonaEl president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha anunciat avui que els tipus d'interès seguiran baixos "durant un llarg període de temps". El BCE s'havia caracteritzat per no avançar quines serien les seves decisions a mitjà i llarg termini, però Draghi ha decidit canviar aquesta estratègia per demostrar el compromís del BCE per impulsar l'economia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Reunit a Frankfurt aquest dijous, el BCE també ha decidit mantenir els tipus d'interès en el 0,5%, el nivell més baix des del naixement de l'euro. Tot i que ja estan històricament baixos, el consell del banc central s'ha plantejat una nova retallada de tipus en apreciar la contracció creditícia que s'està escampant en els últims mesos al Vell Continent. Finalment, ha decidit mantenir els tipus, però el consell s'ha posat d'acord en anunciar el seu compromís en mantenir els tipus a nivells com l'actual o més baixos durant un llarg període de temps.

Quan li han preguntat si podria concretar quant de temps és un llarg període de temps, Draghi ha respost: "No són sis mesos, no són dotze mesos: és un llarg període de temps".

stats