Publicitat
Publicitat

ZONA EURO

El BCE assegura que els mercats esperen reformes

El president del Banc Central Europeu alerta que els mercats demanen al govern espanyol i italià que "compleixin"

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, interpreta els recents moviments als mercats del deute –on la prima espanyola ha pujat– "com un exemple que els mercats esperen reformes".

Fent referència a Espanya i Itàlia, Draghi ha alertat que "els mercats estan demanant a aquests governs que compleixin". "No em vull referir específicament a Espanya", ha dit el president del BCE, que ha afegit que no creu que s'hagin de veure els moviments als mercats "com un símptoma específic de nerviosisme". Segons ell, la reacció dels inversors demostra "l'atenció del mercat en els fonaments".

Draghi ha insistit que cal continuar "amb la consolidació fiscal i les reformes estructurals" i que el procés "no ha acabat".

El president del Banc Central Europeu ha afegit que en països com Espanya i Grècia, que presenten les taxes d'atur més elevades de la zona euro, el creixement econòmic ha de provenir de les reformes. A més, ha recordat l'elevat nivell d'atur entre els joves existent en tots dos països i ha demanat que s'apliquin reformes d'un mercat dual. Draghi creu que els joves no estaven gens protegits i que és per aquest motiu que són els més afectats per la crisi econòmica.Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT