Economia 15/08/2011

El BCE compra 22.000 milions de bons a la zona euro en una setmana

És la xifra més gran que el BCE destina setmanalment a la compra de deute sobirà des del maig de 2010

Acn
1 min
El president del BCE, Jean-Claude Trichet / REUTERS

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat que en una setmana ha comprat 22.000 milions de bons de governs de la zona euro, una xifra rècord per una mesura que va estar aturada gairebé cinc mesos. Els números d'aquest dilluns són la major operació que ha fet mai l'organisme que dirigeix Jean-Claude Trichet des que va iniciar la compra de bons el maig de 2010 amb la crisi grega.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de llavors, el BCE no havia superat mai la quantitat setmanal de 16.500 milions d'euros que va utilitzar en la primera compra de bons. Amb la compra de la darrera setmana -a principis d'agost Trichet va adquirir bons italians i espanyols al mercat secundari - el BCE acumula una total d'obligacions de 96.000 milions. Fins ara en les obligacions adquirides pel banc europeu estaven en 74.000 milions. La de la setmana passada és l'adquisició més gran durant la crisi.

Segons alguns operadors dels mercats, el BCE va comprar la setmana passada deute d'Itàlia i Espanya, i el 4 i 5 d'agost va adquirir bons sobirans de Portugal i Irlanda.

stats