Economia 20/08/2012

El BCE desmenteix que vulgui crear un mecanisme per limitar l'interès del deute públic

L'òrgan presidit per Mario Draghi nega que planegi fer compres automàtiques de bons i contribueix a frenar la caiguda de la prima de risc espanyola

Reuters
1 min

LondresFonts oficials del Banc Central Europeu (BCE) han desmentit que s'estigui treballant en la creació d'un mecanisme que activi la compra de bons sobirans en el mercat secundari si se sobrepassa un tipus d'interès determinat. El BCE respon així a la informació que va publicar aquest diumenge el setmanari alemany en aquest sentit. "És contraproduent informar sobre decisions que encara no s'han pres i són visions individuals, que no han sigut discutides pel consell de govern del BCE", va dir un portaveu del banc presidit per Mario Draghi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El desmentiment ha servit per posar aigua al vi dels inversors, que havien redoblat la confiança en el deute dels països perifèrics al matí, per refredar-la a la tarda. I no només pel desmentiment del banc, sinó també per la crítica del Bundesbank a la possibilitat que el BCE compri bons sobirans, perquè, segons consideren, això té considerables "riscos" per a l'estabilitat.

Draghi va dir la setmana passada que l'organisme que presideix podria activar aquesta compra, sempre que el país afectat ho demani oficialment als fons de rescat europeus. Des que va pronunciar aquestes paraules, la prima de risc va iniciar una caiguda, dels 544 punts bàsics a què es va obrir dilluns passat als 480 a què cotitzava avui, set dies després.

stats