Economia 30/05/2012

El BCE nega que el govern espanyol l'hagi consultat sobre Bankia

El Banc Central desmenteix la informació publicada per 'Financial Times' i assegura que està preparat "per assessorar" l'executiu

Efe
1 min

FrankfurtEl Banc Central Europeu (BCE) ha dit aquest dimecres que no ha estat consultat sobre els plans del govern espanyol sobre Bankia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El BCE ha informat en un comunicat que "contràriament a informacions de premsa publicades avui, el BCE no ha estat consultat encara i no ha expressat una posició sobre els plans de les autoritats espanyoles per recapitalitzar un banc espanyol important".

"El BCE està preparat per assessorar sobre l'evolució d'aquests plans", va afegir el comunicat.

El ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, va assegurar al Congrés que el BCE no ha rebutjat cap pla per a la recapitalització de Bankia, perquè el govern espanyol "no ha presentat cap pla" davant l'autoritat monetària.

La injecció de capital de l'Estat a Bankia, recentment nacionalitzat, no es pagarà amb títols de deute sinó en efectiu amb els diners recaptats mitjançant subhastes tradicionals del Tresor, van confirmar avui a Efe fonts governamentals.

Es descarta així l'opció que s'estudiava que l'Estat pagui a Bankia el rescat amb títols de deute, que posteriorment l'entitat podria utilitzar com a garantia davant del BCE per obtenir liquiditat.

El diari britànic Financial Times' va publicar que el BCE havia prohibit aquesta última opció al Ministeri espanyol d'Economia.

stats