Publicitat
Publicitat

El BCE intervindrà aquest dilluns de "forma decisiva" en els mercats

França i Alemanya posen èmfasi en el seu compromís amb les reformes financeres europees

El Banc Central Europeu ha decidit intervenir aquest dilluns de "forma decisiva" en els mercats per respondre a la crisi del deute creixent , segons ha explicat una font de la reunió del BCE a l'agència Reuters. 

El BCE comprarà bons italians i espanyols després de la crisi del deute que pateixen actualment els dos països. Així ho ha acordat el consell de govern després de reunir-se aquest diumenge per estudiar la rebaixa del deute dels Estats Units i la crisi del deute a l'eurozona. En la reunió, també s'ha tingut molt en compte el comunicat conjunt de França i Alemanya, en què valoraven els esforços d'Espanya i Itàlia i es comprometien a fer efectiu els segon rescat grec.

Aquest diumenge al vespre, el president francès Nicolas Sarkozy, i la canciller alemanya, Angela Merkel, han emès un comunicat conjunt en què valoraven positivament els esforços d'austeritat que estan duent a terme Espanya i Itàlia, i en què es comprometien a tirar endavant el segon rescat a Grècia, pactat el passat 21 de juliol i que preveu la intervenció de la banca privada.

Més continguts de