Economia 06/06/2012

El BCE manté els tipus d'interès de la zona euro en l'1%

El Banc Central Europeu ha avançat la seva decisió de no tocar el preu del diner. Mario Draghi compareixerà aquest migdia per explicar-ho

Ara / Efe
2 min

Barcelona / FrankfurtEl Banc Central Europeu ha decidit en la seva reunió d'aquest dimecres mantenir els tipus d'interès de la zona euro en l'1% per a les operacions principals de finançament, amb l'objectiu de permetre la recuperació de la delicada situació econòmica a l'eurozona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

És el tipus més baix de tota l'era euro, tot i que algunes veus, com Cristine Lagarde, directora gerent del Fons Monetari Internacional, va insinuar ahir que el Banc Central encara tenia marge per a noves rebaixes de tipus, per impulsar encara més la recuperació.

El BCE ho ha anunciat en un comunicat previ a la roda de premsa que el president de la institució farà avui a dos quarts de dues del migdia, en què es preveu que faci una valoració de les previsions econòmiques per al 2012.

Per a la facilitat marginal de crèdit i la facilitat de dipòsit els tipus es mantenen, també sense variació, en l'1,75% i el 0,25%, respectivament.

Els últims indicadors econòmics assenyalen que la zona de l'euro se situa en un nivell proper a la recessió i les pressions inflacionistes han caigut notablement.

La taxa d'inflació dels països de l'euro va caure al maig dues dècimes fins al 2,4%, enfront del mes anterior, de manera que s'acosta cada vegada més a l'objectiu del BCE de mantenir aquesta taxa en nivells inferiors, encara que propers al 2% a mitjà termini.

A més, el creixement de la massa monetària en circulació, que és un indicador de les pressions inflacionistes a mitjà termini i és mesurat per l'agregat M3, es va alentir a l'abril.

L'M3 va créixer a l'abril un 2,5% interanual, sis dècimes menys que al març.

El producte interior brut (PIB) de la zona de l'euro va registrar un creixement nul (0,0%) en el primer trimestre, respecte del trimestre anterior, i es va contraure un 0,1% en comparació del mateix període de l'any passat.

La producció de la indústria alemanya va baixar a l'abril un 2,2% respecte del març.

stats