Economia 02/08/2012

El BCE manté els tipus a nivells mínims del 0,75%

El Banc Central Europeu (BCE) diagnostica un creixement "feble" de l'economia a l'eurozona en el segon trimestre que seguirà en el tercer

Efe
1 min
Sí: Mario Draghi. No: Rodrigo Rato

FrankfurtEl consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha mantingut aquest dijous els tipus d'interès rectors a la zona de l'euro en el mínim històric del 0,75 %, com preveien els mercats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La institució europea també ha deixat sense canvis el marginal de crèdit, per la qual presta diners als bancs durant un dia, en l'1,5 %, i la facilitat de dipòsit, per la qual remunera els diners, que seguirà en el 0%.

En compareixença davant dels mitjans, el president del BCE, Mario Draghi, ha analitzat el "feble" creixement econòmica a la zona euro tant el segon trimestre com l'inici del tercer.

Ha parlat d'incertesa creixent i ha dit que les dades disponibles confirmen que l'evolució de la inflació s'hauria de mantenir estable, sempre per sota del 2%.

"Alemanya no necessita una retallada dels tipus d'interès, almenys de moment, i una baixada de la taxa d'interès no salvarà a Espanya", consideren els experts del Royal Bank of Scotland.

El BCE va retallar el preu del diner al començament del passat mes de juliol però és escèptic sobre l'impacte de la mesura sobre l'economia real. De fet, d'altres mesures "extraordinàries" per alleugerir tensions, com ara la compra de deute sobirà, tornen a estar damunt la taula des d'aquest dijous, en paraules de Draghi.

No ha definit quan ni com es farà, però s'ha mostrat disposat a reprendre aquesta via si, en paral·lel els governs dels estats mobilitzen el fons de rescat i avancen en les reformes per generar estabilitat.

stats