Publicitat
Publicitat

El BCE revisa a la baixa les previsions de creixement de la zona euro

Deixa en el 0,8% el creixement per al 2014, una dècima menys que abans, i l'1% el 2015, sis dècimes menys

El Banc Central Europeu ( BCE) ha revisat a la baixa una dècima el seu pronòstic de creixement de la zona de l'euro per al 2014, fins al 0,8%, i sis dècimes per a l'any 2015, fins a l'1%, davant els càlculs realitzats el passat setembre.
 
El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha informat en roda de premsa que l'entitat també ha reduït les seves previsions d'inflació fins al 2016 després de la caiguda del preu del petroli.
 
Els experts del BCE preveuen ara que la zona de l'euro creixerà el 2016 un 1,5%, enfront del 1,9% pronosticat al setembre.
Draghi ha dit que "les últimes projeccions macroeconòmiques de la zona de l'euro indiquen una inflació més baixa acompanyada d'un creixement real del Producte Interior Brut (PIB) més feble i de dinàmiques monetàries tènues".
 
Inflació
 
Així mateix, el BCE ha revisat a la baixa les previsions d'inflació una dècima per a aquest any, fins al 0,5%, quatre dècimes per al 2015, fins al 0,7%, i una dècima per 2016 fins a l'1,3 % respecte als pronòstics de setembre.
 
Prèviament el BCE ha decidit deixar inalterada la seva taxa d'interès rectora en el mínim històric del 0,05% per impulsar l'activitat econòmica i evitar una recessió.
 
Draghi ha dit que hi ha riscos a la baixa per al creixement econòmic i que "s'han revisat a la baixa les projeccions de demanda interna i d'exportacions netes". "En concret, la feble activitat econòmica de la zona de l'euro, juntament amb els elevats riscos geopolítics tenen el potencial de disminuir la confiança i especialment la inversió privada", ha indicat el president del BCE.
 
La revisió a la baixa dels pronòstics d'inflació reflecteix una caiguda més forta dels preus de l'energia. "Serà important valorar l'impacte més ampli de l'evolució recent dels preus del petroli en les tendències de la inflació a mitjà termini i evitar que s'encomani a les expectatives d'inflació" i als salaris, ha afegit .

Més continguts de