ECONOMIA
Economia 05/05/2011

El BCE dóna una treva i maté els tipus d'interès en l'1,25%

Tal com s'esperava, el Banc Central Europeu ha decidit mantenir el preu del diner al maig. El president del BCE, Jean-Claude Trichet, dóna entendre que tampoc apujarà els tipus el juny

Redacció
1 min

BarcelonaEl Banc Central Europeu ha decidit mantenir els tipus d'interès al mes de maig, després d'apujar-los en la darrera reunió d'abril fins a l'1,25%. El preu del diner a la Unió Europea havia estat en mínims històrics de l'1% des de feia més de dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant això, l'entitat que presideix Jean-Claude Trichet va decidir el mes passat apujar el preu del diner a Europa per controlar la inflació, que ha escalat en els darrers mesos com a conseqüència, sobretot, de la pujada dels preus del petroli i les matèries primeres.

Ara caldrà esperar a la propera reunió del BCE (el primer dijous del mes de juny) per veure si l'entitat monetària decideix continuar la seva política d'apujar el preu del diner per fer front a l'augment de l'IPC a la zona euro. Tanmateix, en la compareixença per explicar el manteniment de tipus, Trichet ha donat a entendre que tampoc té previst apujar el preu del diner al juny. Per tant, d'haver-hi nous augments, es produirien durant els mesos d'estiu.

Tot i la decisió presa avui, els experts donen per fet que l'entitat presidida per Jean-Claude Trichet apujarà els tipus com a mínim en dues ocasions més aquest any. Els increments serien de 25 punts bàsics en cada ocasió, fet que col·locaria el preu del diner al tancament de l'exercici 2011 en l'1,75%.

Just abans de conèixer la decisió del BCE, l'Euríbor, l'indicador al qual es referencien la majoria d'hipoteques espanyoles, ha repuntat fins al 2,173%, des del 2,157% del tancament d'ahir.

stats