FUSIONS
Economia 18/02/2011

BME no necessita una fusió amb altres borses, segons el seu president

Zoido ha negat que Telefónica i Santander pressionin la societat de borses per a que escometi una fusió amb algun altre mercat

Efe
2 min

MadridBorses i Mercats Espanyols (BME) no precisa dur a terme operacions corporatives o fusions amb altres empreses del sector, donat que el seu model de negoci és precisament al que aspiren altres companyies mitjançant aquestes operacions, ha dit avui el seu president, Antonio Zoido.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la presentació dels resultats de BME del 2010, tant el president com el director financer de la institució, Javier Hernani, s'han referit a les recents fusions concloses aquest any entre les borses de Frankfurt i Nova York o les de Londres i Toronto.

Zoido ha destacat que la societat ha aconseguit oportunitats de negoci i que ha posat en marxa projectes concrets sense necessitat de passar per una operació corporativa, mitjançant la cooperació amb altres empreses del sector.

Així mateix, ha recalcat que algunes empreses "el que estan buscant són models de negoci que no tenien", models de negoci que la BME practica des de la seva fundació i ha negat que Telefónica i Santander pressionin la societat de borses per a que escometi una fusió amb algun altre mercat.

El president de l'entitat ha reconegut que algunes d'aquestes operacions han tingut una repercussió mediàtica important i BME no ha deixat d'analitzar tots els factors, com la preocupació per la fragmentació, les necessitats dels clients o dels desenvolupaments regulatoris.

En aquest sentit, ha recordat que aquestes companyies estan "tremendament regulades", pel que qualsevol moviment és observat amb gran interès sempre "des del punt de vista de crear valor per a l'accionista i gestionar els nostres mercats amb la màxima seguretat i transparència".

El director financer, Hernani, ha recalcat que BME ha millorat els seus costos i que ha reduït els seus ingressos sense necessitat d'escometre una operació corporativa, tal i com reflecteixen els resultats presentats avui.

BME va guanyar l'any passat 154,2 milions d'euros, un 2,7% més que el 2009, dels quals 37,6 milions van correspondre a l'últim semestre del mateix any.

stats