BORSA
Economia 03/10/2011

La borsa espanyola cau un 2,6% arrossegada per la crisi grega

Els mercats europeus també acusen la confirmació d'Atenes sobre l'incompliment del dèficit

Ara
1 min

BarcelonaLes borses europees han caigut en picat pel temor al futur econòmic de Grècia, arran de les declaracions del seu govern, que va admetre ahir diumenge que no podrà complir amb les xifres de dèficit marcades per la UE i l'FMI pels propers dos anys. Les borses de París, Londres, Milan i Madrid han caigut al voltant d'un 2%. Alhora, l'ÍBEX 35, el selectiu espanyol, ha caigut un 2,6%, fins als 8.353,80 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'indicador espanyol ha començat l'octubre amb la mateixa línia negativa del tercer trimestre, que ha sigut el pitjor en nou anys, després d'haver arribat a unes pèrdues del 17,4%. Els valors de l'ÍBEX més baixistes de la sessió d'avui han estat: Telefónica (-1,98%), Santander (-3,50%), BBVA (-3,56%), Inditex (-2,38%), Repsol YPF (-3,38%) i Iberdrola (-1,77%).

Una altra de les novetats de la jornada és que Bankia ha debutat com a membre del selectiu, una estrena que s'ha vist marcada per les dificultats que ha viscut tota la banca europea. El banc presidit per Rodrigo Rato ha cedit un 1,64% fins els 3,60 euros per acció, envers els 3,66 euros amb els que havia iniciat el dia.

stats