Publicitat
Publicitat

La borsa espanyola cau un 2,09% i la prima de risc se situa a 457 punts

La jornada s'ha vist marcada per la crisi del deute europeu, que ja afecta també a Alemanya

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex 35, ha caigut avui un 2,09% al tancament del mercat i ja ha baixat més dels 7.800 punts en una jornada marcada fonamentalment per la crisi del deute europeu, que ja afecta també a Alemanya. L'Íbex 35 ha perdut 166 punts fins  situar-se a 7.739, a nivells de mitjans de setembre, amb el que acumula una pèrdua del 21,5 % des de principis d'any.

La crisi del deute de la zona euro s'ha mantingut com una de les protagonistes de la jornada, malgrat les mesures extraordinàries anunciades tant pel Fons Monetari Internacional (FMI) com per la Comissió Europea. Aquesta crisi ha afectat fins i tot a la subhasta de bons de deute alemanys a deu anys programada per avui, que només ha aconseguit col·locar el 62% dels 6.245 milions d'euros previstos.

Mentrestant, la prima de risc dels bons espanyols i italians a deu anys s'ha moderat a causa de les compres de títols de deute públic executades pel Banc Central Europeu (BCE) i a l'augment de l'interès del bo alemany, que en ser la referència ha reduït el diferencial. Així, la prima de risc espanyola se situa a 457 punts -el 6,65 % d'interès- i la italiana a 489 punts amb una rendibilitat del 6,98%.

A la jornada d'avui, només tres valors de l'Íbex 35 han registrat guanys, Acerinox (2,21%), IAG (1,05%) i Sacyr Vallehermoso (0,99 %), mentre les pèrdues estan encapçalades per Indra, que ha cauigut un 5,05% i ArcelorMittal, 4,01 %.

Etiquetes

Més continguts de