La banca impedeix el rebrot de la borsa, que cau un 0,06%

Els mercats han començat pujant més de l'1%, una tendència que ha canviat al migdia, quan l'ÍBEX 35 ha perdut el 0,84 % arrossegat per l'entitat

Les pèrdues registrades pel sector financer han impedit que la borsa espanyola, d'acord amb la resta de mercats europeus, pogués recuperar avui la recessió d'ahir del 0,06%. La Borsa espanyola, igual que la resta de mercats europeus, començava la sessió d'avui en positiu, intentant recuperar part de les pèrdues d'ahir causades per l'anunci del primer ministre grec, Iorgos Papandréu, de fer un referèndum sobre el pla de rescat aprovat pels líders europeus. L'ÍBEX 35 ha perdut 5,10 punts, el 0,06 % fins als 8.574,50 punts, amb el qual les pèrdues anuals s'eleven fins al 13,03%.

La Borsa espanyola ha començat pujant més de l'1%, una tendència que ha canviat al migdia, quan l'ÍBEX 35 ha perdut el 0,84 % arrossegat per la banca. El mateix sector era el que feia que la Borsa espanyola, al final de la sessió, no aconseguís el rebot que sí que han registrat gairebé tots els mercats europeus i que supera el 2% en el cas de Frankfurt.

Dins de l'ÍBEX 35, BBVA és el valor que més ha baixat avui, un 2,14 %, seguit de Bankinter, que ha perdut l'1,51 %, d'Abertis amb l'1,4 % i Santander, amb un l'1,34%. Contràriament, la que més ha pujat ha estat Mapfre, el 7,84 %, seguida de Técnicas Reunidas, el 4,52%. La prima de risc espanyola s'ha situat al tancament de la borsa en 360 punts bàsics, enfront dels 373 d'aquest matí.

Més continguts de