Publicitat
Publicitat

Baixada històrica del nombre d'hipoteques

Al juny es van constituir un 42% menys d'hipoteques que al mateix mes de l'any passat. La caiguda supera la del maig, que ja era del 32%

Males notícies al sector hipotecari: el número de crèdits a l'habitatge concedits aquest mes de juny ha caigut un 42,4%, fins a les 32.680 operacions, una de les xifres més baixes de la història. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), aquesta caiguda interanual és encara més forta que la del maig, quan van caure un 32%. Així, les hipoteques fa més d'un any que estan caient, exactament 14 mesos.

Durant els sis primers mesos de 2011 la xifra d'hipoteques firmades s'ha reduït un 25% respecte al mateix període de l'any passat. L'import mitjà dels crèdits va arribar al juny als 109.431 euros, un 8,2% menys que l'any passat, mentre que el capital prestat va baixar un 47,1% en taxa interanual, fins als 3.576 milions d'euros.

Segons l'INE, al juny es van constituir un total de 52.441 hipoteques sobre finques rústiques i urbanes, i van ser les caixes d'estalvis, majoritàriament, les que les van concedir, amb un 47,5% del total. Els bancs, amb un 37,7% van ser les entitats que més en van donar en segon lloc.


Més continguts de