Economia
Economia 13/07/2011

Els preus baixen un 0,1% per segon mes consecutiu

A Catalunya el descens ha sigut del 0,1% i ha igualat la mitjana espanyola. A Balears els preus s'han mantingut i La Rioja és l'única regió on s'han apujat (0,1%)

Efe
1 min

MadridEls preus van registrar un descens durant el juny en 15 comunitats autònomes, mentre que van pujar a La Rioja i es van mantenir estables a Balears.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el conjunt d'Espanya, l'índex de preus de consum (IPC) va baixar una dècima i la taxa acumulada es va situar en l'1,2%. Pel que fa a la taxa interanual s'ha fixat en el 3,2%.

Múrcia ha sigut la comunitat que ha registrat una baixada més pronunciada, amb un 0,3%, seguida d'Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa i Madrid, que van caure un 0,2%.

Catalunya, Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, Navarra, el País Basc, Ceuta i Melilla se situen en la mitjana espanyola, amb un descens del 0,1%.

Els preus s'han mantingut estables a les Balears i La Rioja ha sigut l'única regió on s'han apujat, amb un augment del 0,1%.

La taxa interanual ha augmentat en totes les comunitats autònomes, amb Castella-la Manxa al capdavant, amb una pujada del 3,6%, i seguida d'Astúries, Cantàbria i La Rioja, on l'increment ha sigut del 3,5%. Canàries, amb un 2,7%, i Balears, amb el 2,9%, a més a més de Ceuta i Melilla, amb el 2,1% i el 2,0%, respectivament.

stats